9.12.2013

LUUKKU 9: TUMMASUKLAAKAKKU

yhdeksäs luukku
Mää oisin voinu tehä teille joulukalenterin joka olis täynnä reseptejä, mutta onhan se kiva että on jotain vaihteluakin. Teen erilaisia leivoksia tai ruokia varmaan neljä kertaa viikossa. Macaronsseja voin tehdä varmaan kolme kertaa noiden lisäksi. Mää tykkään niin paljon tehdä kaikkea, asetella ruokia ja sekä ihan omaksi iloksi jopa asetella aamupalat nätisti. Moni varmaan viime kesänä huomasikin instagramistani miten sinne ilmestyi harvasen toinen päivä jonkin sortin ruokakattaus. Nyt kumminkin luukun takaa paljastui kunnon masennus maanantain piristyspommi, kun tummasuklaakakku. Tummasuklaakakku on sisältä vähän raaka sekä siihen voi lisätä vaikka minkälaista maustetta. Tässä kumminkin mun ohje miten siitä tulee suussa sulavaa ja täydellistä näin kylmiin säihin kaakaokupin kanssa. Mää en oo mikään kauhea suklaan ystävä, mutta tummasuklaa on ennemminkin se minun juttu.
001
Tämä ohje on ihan sika nopea ja helppo tehdä. Sulla menee tähän maksimissaan aikaa 40 minuuttia paistoaikoineen. Tarvitset vain 5 munaa, 200g tummaa suklaata 70%, sokeria 3dl, voita 200g, vaniljasokeria n. 1tl, venhäjauhoja 1tl sekä mielenmaun mukaan kanelia taikka chiliä. Mää tykkään laittaa aina kumpaakin jonkun 2rkl verran, ellen enemmänkin.
Ohje: Laita ensimmäisenä uuni lämpeämään 200 asteeseen. Aloita sulattamalla suklaa ja voi keskenään. Lisää seokseen sokeri ja munat, sen jälkeen mausteet ja jauhot. Sekoita kunnolla yhteen, et tarvitse sähkövatkainta. Kaada voideltuun vuokaan ja laita uuniin. Paista sitä vähän päälle 20 minuuttia.
007
Lopputulos näyttää tältä. Mun mielestä tuo kakku on parempaa jopa kun mudcake. Kokeilkaa ihmeessä ja maustakaa tätä jollain muulla kun chilillä tai kanelilla. Ihanaa alkanutta viikkoa, mulla alkaa nyt uskonnonkokeeseen lukeminen sillä viimeisiä kokeita viedään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox