14.9.2015

VADELMAINEN SUKLAAKAKKU



KAKKUPOHJA

(21cm irtopohjavuoka)


AINEKSET

4 kananmunaa
1,5-2dl sokeria
1dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunajauhoa
1tl leivinjauhetta
3-4rkl tummaa leivontakaakaojauhetta

TEE NÄIN

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita jauhot yhteen ja lisää varovaisesti vaahdon joukkoon
3. Voitele vuoka ja jauhota vaikka mannasuurimoilla.

4. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia keskitasolla.

Jos haluat tehdä kakun esimerkiksi perus 24cm irtopohjavuokaan, niin muokkaa annosta suuremmaksi. Siihen vuokaan menee itselläni yleensä 6-8 kananmunaa.

TÄYTE

200g tuore- tai pakastevadelmia
250g maitorahakaa
1 purkki kermaa
(vanilijakreemijauhetta)
vanilijasokeria
sokeria

TEE NÄIN

1. Ota vadelmia n. 100g ja kuumenna niitä mikrossa täydellä teholla puoli minuuttia-minuutti niin kauan että vadelmat ns. kiehuvat. Laita sen  jälkeen vadelmaseos jäähtymään vesihauteeseen.

2. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka. Lisää joukkoon hieman vanilijakreemijauhetta, vanilijasokeria ja sokeria. Lisää jäähtynyt vadelmaseos ja mausta täyte makeaksi. 

KOKOAMINEN

1 kakkupohja
1 annos täytettä
100g tuore- tai pakastevadelmia
kostukkeeksi lasi maitoa, johon lisätty 1tl vanilijasokeria

TEE NÄIN

1. Jaa kakkupohja kolmeen osaan. 

2. Käytä apuna irtopohjavuokaa. Laita sen pohjalle leivinpaperi ja kokoa kakku sen päälle. 

2. Kostuta pohja ja laita puolet täytteestä ensimmäiseen kerrokseen. Lisää kokonaisia tuoreita tai pakastevadelmia ripotellen täytteen sekaan. Jäiset marjat sulavat joukkoon, joten niitä ei tarvitse sulattaa. Toista myös toiseen kerrokseen. Kostuta myös kakun "hattu". 

3. Anna mieluiten kakun kostua yön yli, jotta maku tasaantuu ja kakku pysyy paremmin kasassa.

KORISTELU

2 purkkia Flora vispikermaa
sokeria, vanilijakreemijauhetta, vanilijasokeria
vadelmia
marenkia

TEE NÄIN

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se lisäämällä siihen hieman mm. sokeria, vanilijasokeria, vanilijakreemijauhetta

2. Purspta tai levitä kerma kakun päälle. Voit myös käyttää kakun päällä sokerimassaa. Koristele haluamallasi tavalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox