13.8.2015

SISUTUSHUUMA

19837863243_acfdf25638_o 20270649210_6264416bf6_k20270764410_ff700172cf_o 20270737788_c6f3c6d147_o

Tulipa etelänreissulla pyörähdettyä asuntomessuilla Vantaan Kivistössä viime viikolla. Meille sattu just tosi hyvä ja lämmin keli. Lähdettiin kiertämään asuntoja ilman sen kummempia suunnitelmia ja saatiinkin melkein kaikki asunnot kierrettyä ennenkuin asunto-oksennus otti vallan. Mun mielestä Vantaan asunnot oli tällä kertaa aivan liian kallitta normaalin ihmisen lompakolle, mutta toki niistä joistakin löytyi sitä tyyliä, johon rahaa oli saatu palamaan. Asuntomessuilla yläkerta hidastaa tosi paljon kiertämistä, joka vie aikaa jokaiselta messulaiselta. Mun mielestä kivoin on kiertää asunto niin, että se on joko yhdessä kerroksessa tai yläkautta pääsee suoraan alas niinkuin joissakin taloissa oli toteutettukin. Keittiöt oli pääosin kaikki valkoisia, joka näyttää nyt olevan kovaa huutoa. Tykkäsin myös tosi paljon kuvissa näkyvien makuu- ja oleskeluhuoneiden sisustuksesta. Itse nuorena ihmisenä tykkään isosta makuuhuoneesta, mutta nykyään asunnoissa näkee lapsille tosi pieniä huoneita, jolloin huoneeseen mahtuu vain vaatekaappi ja sänky. Neliöitä kumminkin tuhlataan lasten piirtohuoneeseen ja ihan turhiin juttuihin. Vai mitä mieltä te ootte, oisko kivempi että huone olisi sen 6 neliön sijaan vaikka 12? 

Tykkäsin kumminkin kivoista yksityiskohdista, kuten yhden talon parvekkeesta olohuoneeseen päin. Myöskin yhdestä talosta löytyi korkeat ikkunat, jotka sai avata ranskalaiseksi parvekkeeksi. Ehkä laitatan vielä joskus omaan talooni korkeat ikkunat, jotka voi avata ranskalaisiksi parvekkeiksi. Värejä taloissa on nähty enemmänkin, joten nyt näyttää asunnoissa oleman enemmän pelkistettyä ja neutraalimpaa väriskaalaa. Kaikista kauneimmat kodit oli ehdottomasti ne, joista löytyi huonekorkeutta, neutraalia väriskaalaa ja suht.koht fiksusti toteutetut huoneratkaisut. Musta ois joskus kiva nähdä ihan ''normaalin'' hintaisia kohteita, eikä jokaisen tarvisi olla yliammuttuja yli 600 tuhannen euron taloja. 

Vai mitä mieltä siellä ollaan?

2 kommenttia:

 1. Hei, asun itse tällä hetkellä yhdessä Kivistön messutaloista. Tuossa kun sanoit mm. lasten piirtohuoneesta ja kuinka siinä on hukattu tilaa, kannattaa miettiä että suurimmassa osassa taloista sisustaja oli sisustanut talot tietylle henkilömäärälle. Esim. Kyseisessä piitohuone -talossa lapsia on enemmän kuin kaksi, joten tuo 'piirtohuone' ei käyttöön todellakaan kuulemma jäänyt.

  Toinen asia on talojen kalleus. Kylteissä messujen ajan luki tämä arvioitu hinta, joka ei suurimmassa osassa taloista pitänyt ollenkaan paikkaansa. Kaikkiin talojen hintoihin voisi lisätä ainakan 100 000 euroa lisää. Sillä nyt mm. pikkutalot
  Tiikerinsilmässä maksavat 1 miljoonan ja toinen 900 000 euroa. Uudellamaalla asuminen ei ole halpaa, ja minun mielestäni on hienoa että alueeseen on panostettu paljon. Jos haluat halvan talon, mene k-rautaan! Et edes halua tietää paljonko tontit maksoivat, jos haluaisit halvan talon (alle 600 000). Ja kyllä mielestäni tällä alueella asuvista kaikki ovat ihan normaali-ihmisiä, että ketään miljönääriähän täällä ei asu ;)
  Tai sitten olen vain tottunut tälläiseen porvarielämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella saa olla oma mielipide asioista, niinkuin sinullakin. :-) Kiitos siitä.

   Poista

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox