21.8.2015

BELÉM JA SEN HERKUT
Belém oli varmaan yks mun lemppari kaupunginosa Lissabonista. Siellä oli tosi kaunista joka puolella. Harmi vaan, että se oli melko kaukana Lissabonin keskustasta, ehkä joku 6 kilometriä. Onneksi paikallinen raitsikka meni sinne suuntaan n. 10-20min välein.

Belémissä sijaitsee kolme erilaista, taino neljä nähtävyyttä. Belémin torni, Ristiretkien muistopatsas, Luostari Mosteiro dos Jerónimos ja sen syvyyksissä syntyneet Pastéis de Belém (ohjeita leivoksiin löytyy ennemmin nimellä Pastéis de Nata, sillä nimi on patentoitu) leivokset. Me käytiin kyseisessä kaupunginosassa kaksi kertaa viikon aikana, alku- ja loppuviikosta. Loppuviikosta me kierreltiin vähän enemmän kyseistä luostaria ja käytiin hakemassa matkaan parit leivokset. Kahvilaan oli pitkä jono, mutta me ei jonotettu sinne enempää kuin n. 5 minuuttia. Ja olihan ne leivokset ihan erin makuisia, mitä muualla kaupungissa. Ja lisäksi ihan lämpimiä! Maistakaa, jos käytte. Ette pety!

Mulla on vielä parit reissupostaukset laittamatta tänne suuntaan, joten ne ei ainakaan vielä lopu kesken. Portugali ja Lissabon vei kyllä täysin mun sydämen.

4 kommenttia:

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox