11.8.2015

SATUMAASSA

IMG_0254 IMG_0169 IMG_0307 IMG_0160 IMG_0215 IMG_0176 IMG_0284 IMG_0156

Morjens! Reissupostauksia siis luvassa ja tällä kertaa on vuorossa Lissabonista parikymmentä kilsaa länteen sijaitseva Sintra. Me oltiin reissussa viikon verran ja lähdettiin yhtenä päivänä sitten pienelle retkelle.

Ajattelin Sintran olevan paljon pienempi ja "satumaisempi" kohde. En uskonut sen sisältävän kolmea linnaa, joista kaksi sijaitsee korkealla vuorella ja yksi alempana. Moni on varmaan nähnyt Sintrasta kuvia, joissa pilkahtaa värikäs linna vuoren huipulla. Linnasta on paljon kuvia myös sisältä, että ulkoa. Jotkut näyttävät todella satumaisilta vanhoine rakennuksineen ja puistoineen. Olisin kumminkin luullut, että ulkopuolella käyminen olisi ollut ilmaista, mutta harmiksemme jokaiseen oli siis sisäänpääsymaksu. Me oltiin tällä kertaa enemmän pintakierroksella, jolloin pitkän kävelymatkan päässä oleva linna jäi sitten vähänniinkuin näkemättä. Linnat sijaitsi siis tosi korkealla, jonka vuoksi kannattaa hypätä bussiin. Ihmisillä on todella vaarallista kävellä yksikaistaisella tiellä isojen bussien joukossa, sillä tie on juuri sopiva sille bussille. 

Sintra oli silti ihana. Se kylä kuhisi tietenkin kesäaikaan turisteja, mutta pienet kadut teki muhun vaikutuksen. Olisin mielelläni tutkinut Sintraa kauemmin, mutta meillä oli tarkoituksena myös matkustaa Cascaisiin pulahtamaan Atlantiin. Oon aina ollut vähän pienempien kaupunkien ystävä, joihin menisin mielelläni ei-turistiaikaan tutkimaan ja katsomaan paikkoja. Sintra tuli pintapuolin katsottua, mutta paljon jäi näkemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox