30.11.2015

NAPOSTELTAVAKSI

23425083405_dc219f2341_o-2

Tänään tuli hinku tehä jotain nopeaa ja pientä risoton seuraksi. Pienen googlettelun jälkeen löysin italiasta lähtöisin olevat grissinit eli leipätikut. Ja hyviä ja helppoja ne todellakin on (nimim. tässä samalla just taitaa yks leipätikku olla menossa parempiin suihin). Tässä ohje ja voin taata, että nämä sopii justiinsa alkavaan pikkujoulukauteen pöytiin naposteltavaksi! Mausteeksi grissineihin voi laittaa mitä tahtoo, kuten erilaisia siemeniä taikka rosmariinia. Vaihtoehtoja on monia, eiku vaan kokeilemaan!

GRISSINIT
 á leipätikut

2dl vettä
2tl kuivahiivaa
suolaa
n. 5dl vehnäjauhoja
1-2 valkosipulinkynttä
100g voita

1. Tee taikina sekoittamalla kädenlämpoiseen veteen kuivahiiva suola ja jauhot. Lisää sitten voi ja valkosipulinkynnet. 

2. Kohota taikinaa n. 30min lämpimässä paikassa.

3. Muotoile ohuita tikkuja taikinasta ja paista 225 asteisessa uunissa 8-12 minuuttia, kunnes tikut ovat saaneet hiukan väriä.


2 kommenttia:

  1. Ei liity aiheeseen, mutta millä teet sun kulmameikin? :)

    VastaaPoista

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox