2.8.2014

VADELMAISET TARTALETIT

Ja taas on luvassa reseptipostausta. Oon jo pitkän aikaa halunnut kokeilla tehdä tartaletteja mutta mulla ei ole ollut kyseisiä vuokia. Nyt ostin 6kpl paketin jotka totesin ajavan asiansa todella hyvin. Jouduin paistamaan nämä kahdessa erässä, eli vuokia olisi pitänyt olla 12. Välissä tietenkin irrotin tartaletit vuoista, uus taikina päälle ja uuniin. Yllätyin kuinka helppoja nämä olikaan tehdä joten näistä tulee varmaan semmoinen tuote mitä tulee kokeiltua varmaan useamminkin. 083 Taikina:
4dl vehnäjauhoja
1/2dl sokeria
150g margariinia/voita
1-2rkl vettä

Tee näin: Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Sekoita jauhot sekä sokeri yhteen kulhossa. Lisää margariini/rasva ja nypi murumaisemaksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti kokoon. 
Voitele tartalettivuoat ja painele taikina niihin. Tässä vaiheessa kannattaa olla tarkkana ettei tule liian paksua tai liian ohutta pohjaa. Leikkaa ylimääräinen taikina irti, että reunoista tulee tasaiset. Helpoin väline tässä on kaulin, jolla vaan kaulihdet koko vuoan yli ja ympäri ylimääräisen taikinan tippuessa pois vuoan reunoilta.
Pistele haarukoilla reikiä pohjaan jottei taikina nouse uunissa. Jos taikina nousee uunissa niin voit pistellä ne turvonneet taikinat uudelleen haarukalla. Paista uunissa n. 8-10 minuuttia. Tartaletit ei saisi tummua ollenkaan, joten ole varovainen. Mää itse paistoin omiani 9-10 minuuttia. Kun otat ne uunista, anna niiden jäähtyä vuoissaan kunnes saat ne irrotettua.089
Täyte:
1 purkki Flora vispiä
(1/2 purkkia rahkaa)
1/2 purkkia maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria
2tl vanilijasokeria
2rkl vaniliini-/vanilijakreemijauhetta

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja mausta se mielen maun mukaiseksi. Levitä tai pursota täyte vuokien päälle ja tasoita se. Koristele tuoreilla vadelmilla, mansikoilla, mustikoilla, banaanilla, nektariinilla, omenilla, viinimarjoilla, mustaherukoilla tai muulla ihanalla marjalla!

tai sitten täytteeksi käy britakakussa käyttämäni mascarponevaahto. Olisin laittanut mielelläni mascarponevaahdon, mutta unohin ostaa mascarponen kaupasta. Maustamaton tuorejuusto ajoi asiansa tässä vaiheessa ihan hyvun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox