14.8.2014

TUMMANSININEN SYKSY

No, pavlova on ehkä nimitetty vuoden 2014 kesäkakuksi, mutta tässä on ehkä vähän enemmän syksyisempi versio niistä kesäisistä mansikoista. Tällä reseptillä siitä saa syksyisemmän itse poimituista mustikoista. Mää halusin kesällä monesti tehdä tän pensasmustikoilla mutta niiden hinta oli melko pilvissä joten se jäi. Nyt, kun mustikoita saa ihan jokamiehen oikeuksilla takapihalta, sain vihdoin toteutettua tämän kauan odotetun mustikkaisen version. Voisin kuvailla makua syksyiseksi, mutta mukana on pienen pieni hyppynen sitä kesää. Mansikkapavlova tuo kesän mieleen, sen kesän. Mansikkapavlovasta en tehnyt sen kummempia postauksia tänne, koska niitä löytyi muualta blogeista ihan tarpeeksi. Tämä pavlova sisältää tietenkin marenkipohjan, kermavaahtoa, vähän mustikkahilloa ja tietenkin tuoreita mustikoita. Myöskin muut täytteet käy ihan yhtähyvin. 046Pohja: 
4 kananmunan valkuaista
2-2,5dl sokeria
3 tl maissijauhoa
loraus sitruunamehua

Tee näin:
Uuni lämpeämään joko 175 asteiseksi tai 125 asteiseksi. Itse menin sekaisin paistoasteiden kanssa heti alussa, jolloin paistoin pavlovapohjaa n. 45min 175 asteessa uunin keskitasolla ja totesin sen toimivan melkein paremmin kun 125 asteen. Eli jos haluat paistaa 175 asteessa keskitasolla, niin paistoaika on n. 45min. Jos paistat 125 asteessa uunin alatasolla on paistoaika n. 1,5 tuntia. Käy aina välillä tarkistamassa pohjan paistumista, sillä mulla ainakin pohja tummuu helposti niin laitan jossain vaiheessa siihen folion päälle.

Erottele siis keltuaiset ja valkuaiset tarkasti. Sekoita sokeri ja maissijauho yhteen esimerkiksi mukissa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sen jälkeen sokerimaissijauho-sekoitusta vähitellen munien joukkoon. Lisää sitruunamehua ja vatkaa sekaisin.
Muotoile haluamasi muotoinen pavlovalevy (älä liian ohutta jos teet ympyrää tms.). Itse tein perus ympyrämuotoon, mutta muutkin muodot käy. Nakkaa uuniin. 

Täytteeksi: 
1prk Flora Vispiä vatkattuna
Niin paljon mustikoita kun napa vetää. Mulla oli varmaankin vähän alle litra.

Mustikkahillo:
n. 1dl mustikoita
0,5dl sokeria
1tl vettä
sitruunamehua

Keksin kyseisen hilloreseptin yhtäkkiä ja halusin lisätä sen kakkuun. Sopi siihen kun nakki sämpylään.
Kuumenna siis kaikki yhtenä seoksena kiehuvaksi ja anna kiehua jonkun pari minuuttia. Jäähdytä hillo, ennen kun laitat sen kerman päälle sillä muuten kerma sulaa.

Kokoa kakku laittamalla jäähdytetyn pohjan päälle vatkattu kerma, hillo, mustikat ja koristele.
101

1 kommentti:

  1. oii makean näkönen kakku:* täytyy testata kyllä!

    VastaaPoista

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox