25.6.2015

TÄYTETYT PAPRIKAT

IMG_0748

Nyt jakoon herkullista lounasta tai vaikka päivällistä!
Mulla on kesällä aina tapana testata erilaisia ruokia. Yleensä niitä ei oo koskaan nähty tai edes kuultu meidän taloudessa, mutta näistä oltiin sentään jotain kuultu. Ajattelin nyt jakaa näitä vähän ''oudompia'' reseptejä, mitä en ole ennen testannut blogin puolella. Ehdotuksia saa antaa, sillä kaikki varmasti menevät kokeiluun.

Täytettyjä paprikoita en oo koskaan ennemmin ees ajatellut, mutta löysin netistä kivan idean laittaa niihin ainaisen riisin sijaan nuudeleita. Selaan yleensä yömyöhään erilaisia reseptejä ja Valion sivuilta löysin ohjeen näihin paprikoihin. En jaksanut sen koommin alkaa sitä ohjetta soveltamaan, mutta hyvältä nämä ainakin sillä ohjeella maistu. Ajattelin tulla myös jakamaan sen ohjeen teille, koska mulle tuli kauheasti kyselyitä, että mitä ihmettä oon laittanu näiden täytteeksi! :-D Pakko sanoa, että kokeilkaa ihmeessä. Mää teen varmaan näitä toisenki ja kolmannenkin kerran, mutta sovellan reseptiä hiukan. Täytteen saa helposti myös muokattua täysin vegeksi, kun vaihtaa lihan vaikka wokvihanneksiin ja jättää kananmunan pois.

IMG_0761

TÄYTETYT PAPRIKAT - NUUDELEILLA
4-8 henk.

4 paprikaa, värillä ei väliä
2-3 laattaa riisinuudelia
saunapalvikinkkua (myös kanasuikaleet, wokvihannekset yms sopii varmasti)
1 paketti koskenlaskija paprika-tuorejuustoa
2 kananmunaa (ei niin pakollinen)
sitruunapippuria
tuoretta persiljaa

1. Aloita pesemällä ja halkaisemalla paprikat. Poista siemenkodat. Laita uuni 225 asteeseen lämpeämään.
2. Voitele paprikat nestemäisellä margariinillä tai öljyllä. Ripottele pinnalle sitruunapippuria.
3. Valmista nuudelit. Sekoita kulhossa liha tai kasvikset, kumpaa käytätkin sekä 2 kananmunaa ja pieniksi palasiksi kuutioitu koskenlaskija. 
4. Saksi nuudelia hiukan pienemmiksi paloiksi ja lisää se muiden ainesten kanssa yhteen. 
5. Täytä paprikat ja laita ne uuniin n. 25 minuutiksi.
6. Tarjoa ja täydennä tuoreella persiljalla. 

Helppoa ja aikaa kuluu yhteensä n. 30-40 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox