7.7.2014

BERLIN @MAUERPARK

085 095 106 096 088 100 105 130 091 132 139111 150 152 Mauerpark on joka sunnuntai järjestettävä suuri kirpputoritapahtuma. Berliinissä on oikeastaan kaikki kaupat kiinni sunnuntaisin, joten silloin kannattaa pyörähtää Mauerparkissa viettämässä tämä vähän tylsähkö päivä. Sinne pääsee helposti U2 metrolla ja pysäkkinä on Eberswalder Straße. Kyseisessä tapahtumassa on paljon erilaisten tavaroiden sekä ruokien myyjiä. Löytyy ihan vaatteista levyihin, kynttilöihin, polaroidkameroihin tai vaikka kuppeihin. Meillä ensimmäinen päivä kuluikin pitkälti Mauerparkissa kierrellen. Tuli maisteltua uusia ruokia ja etsittyä tiettyä vaatekappaletta, mikä löytyikin, mutta liian kalliilla. Polaroidkameroita oli ties minkälaista ja minkä kokosta. Mauerparkissa kannattaa muistaa se, että siellon myös niitä ammattimyyjiä jotka osaavat kyllä sen myynninhomman. Myöskin kyseisessä tapahtumassa et ole todellakaan yksin, sillä koko kaupunki viettää sunnuntaipäivää siellä. Me satuttiin aika aamusta kyllä käymään ja väkeä silloinkin piisasi mukavasti. Aina saa tietenkin olla varuilla taskuvarkaita kun sielläkin oli niin paljon väentungosta. 
Mauerparkin jälkeen me muistettiin että siinä lähellä pitäisi olla myös jokin toinen kirpparitapahtuma. Katottiin meidän kirjasta mikä kohta oltiinkin merkitty ja se oli aivan parin korttelin päässä oleva Arkonaplatz. Siellä oli enemmän semmosia normaaleja myyjiä, jotka myi omia vanhoja vaatteitaan ja tavaroitaan. Arkonaplatz oli siitä kiva, että siellä oli aika paljon myös käsityötä ja yks mun lemppari oli semmoiset hengarit jotka oltiin päälystetty palasella kangasta. Harmittaa kauheesti, etten mä ostanut kyseisiä ollenkaan tai edes kuvannut niitä. 
Suosittelen ehdottomasti käymään kummassakin paikassa. Jos on aikaa vaan yhteen, niin edes Mauerparkissa. Se on todellakin kokemisen arvoinen ja sieltä voit löytää ehkä sellaisen tavaran/vaatteet, mitä et ole edes kuvitellut ostavasi. Myös maistakaa ihan reilusti ilman ennakkoluuloja erilaisia safkoja mitä sieltä saa. Joskus itellä on ollut tapana pelätä erilaisia mahapöpöjä tuollaisissa kioskijutuissa, mutta täällä en edes ajatellut mitään seuraksia. Kaikki näytti niin puhtaalta ja herkulliselta, että pakkohan se oli välipala napata matkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox