8.6.2014

KESÄN PARHAIN GRILLISAFKA

010
Ne iän ikuiset samat grillisafkat alkaa varmaan jo monella tulla korvista, mutta mää itse keksinkin jotain muuta kun makkaraa ja pelkkiä pihvejä. Maanantaina iltasella mietittiin mitä sitä huomenna grillailtais, kun sain päähän että jotain muuta kun makkaraa. No sehän oli tietenkin kokonaan itse tehty hamppari. Me oltiin lähdössä jo muutenkin aamulla kiertelemään kirppareita Erikan kanssa ja matkalla haettiin sitten tavarat kasvisvartaisiin ja BBQ-hamppareihin. Mää tykkään kauheasti BBQ-marinadeista ja erilaisista kastikkeista. Meiltä löytyikin kotoa jo BBQ-maustettua kanafiletta joten nehän lähti grilliin meille hampparipihveiksi. Mut myös saattaa tuntea siitä että kaikki täytyy saada tehdä itse niimpä mää itse leivoin hampurilaissämpylät samalla kun muut valmistuivat. Koska moni miettii varmaan että onko ne jotenkin erilaisia kun muut sämpylät niin no joo, on ne jotenkin. Ei hirveästi kumminkaan.
Hampurilaissämpylä syntyi kiireessä, mutta niistä tuli ennenkaikkea tosi hyviä. Katsoin sämpyläjauhopussin kyljestä reseptin, mutta en tehnytkään hamppareita sämpyläjauholla vaan ihan vehnäjauholla. Iskin kohoamaan mikroon (ei mikroa päälle tietenkään) ja äkkiä taikinan noustessa oltiinki jo loppupisteessä. Tein aika isokokoisia sämpylöitä joita tuli 5dl taikinasta n. 8 kpl eli aika ison kokoisia ne oli, mutta saavat ollakin. Munavesi-seosta ja seesaminsiemeniä päälle, vola. Käytän vielä hampurilaissämpylät grillin parilalla ennen kun kokoan ne, jotta niihen saa mukavan rapeuden.
Täytteenä käytettiin siis BBQ-maustettua kananfilettä, salaattia, cheddarjuustoa, pekonia, kurkkua, tomaattia, valkosipulimajoneesia, bbq-kastiketta.. ihan mitä mieli teki! 
Ja pakko kehua vielä, että menee täysin mäkkärin ja hesen hamppareiden edelle. Isomman vaivan näkee hampurilaissämpylät, mutta ne voi leipoa vaikka etukäteen jo pakkaseen niinkun minullakin on tällä hetkellä siellä jotkut odottamassa. 
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan näitä hamppareita vaikka edes niillä valmiilla hampparisämpylöillä, mutta ei nämä itse tehdytkään paljoa vaadi! Testatkaa ja kokeilkaa eri täytteitä. Tähän mennessä meillä on ollut jo kahta erilaista, nämä ja jauhelihapihviversiot. 

2 kommenttia:

  1. Oi nam, näyttää sikahyvältä :p

    VastaaPoista
  2. Voi pitääpä testata tätä, näyttää niin herkulliselta! :)

    http://stylebyidamaria.blogspot.fi

    VastaaPoista

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox