4.9.2016

Pastéis De Nata

IMG_7519

Ihana Portugali kesällä 2015 jäi kaiken muun ihanan lisäksi mieleen näistä leivoksista. Kyseinen leivonnainen, jonka oikea ja patentoitu nimi Pastéis de Belém, mutta tällä kertaa Pastéis de Nata on vanilijakiisseliä sisältävä lehtitaikinainen herkku, joka tosiaan vie kielen mennessään!

Mie rakastan kaikkea lehtitaikinaa sisältäviä leivonnaisia, enkä todellakaan pystynyt näitä vastustamaan reissussa ollessa. En muista kunnolla, oliko paikallisten tekemissä Natoissa lehtitaikinaa, mutta samantyylinen taikina se kuitenkin oli rasahtaessa suussa. Täyttä herkkua! Ja koska kyseisiä leivoksia täytyy saada myös Suomen kamaralla niin näitähän oli pakko päästä testaamaan. Paniikki Keittiössä- blogista löytyi erinomainen täyteresepti näihin!

IMG_7506

PASTÉIS DE NATA

POHJA

paketti lehtitaikinalevyjä

TÄYTE

2dl kuohukermaa
2 dl kevyt- tai täysmaitoa
3 keltuaista (valkuaiset munakkaaseen tai pavlovaan!)
2rkl perunajauhoja
2tl vanilijasokeria tai vanilijatangon siemenet
1dl sokeria 
pienesti sievästi kanelia

TEE NÄIN

1. Ota lehtitaikinat sulamaan ja irrottele ne pöydälle sulamaan

2. Tee täyte. Sekoita perunajauhot kylmään maitoon ja kaada kuumenemaan kattilaan. Lisää joukkoon kerma, keltuaiset, vanilijasokeri ja sokeri. Kuumenna niin, että seos kiehahtaa. Sekoittele täytettä samalla kuin se paksunee. Lisää aivan pieni määrä kanelia joukkoon ja nyt puhutaan ihan pienestä määrästä. 

3. Täytteen jäähtyessä on hyvä tehdä pohjat. Mie käytin omissa Natoissa tartelettivuokia, mutta näihin käy myös erinomaisesti muffinssipelti. Voitele muffinssipeltien kolot voilla taikka margariinillä, sillä sen avulla leivokset irtoavat pellistä helpommin. 

4. Ota taikinasta lasilla ympyrät ja täytä kolot. 

5. Jaa täyte taikinoiden päälle. Jätä vähän varaa, koska täyte kuplii uunissa ja se voi valua yli. 

6. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia, eli niin kauan kunnes täyte on saanut hieman väriä. Mustat "palaneet" kohdat ovat vaan hyvä asia, eli niitä saa ja pitääkin löytyä!

7. Uunista tullessa anna leivosten jäähtyä hieman. Natat tulisi nauttia kuitenkin hieman lämpöisinä. Ripottele päälle tomusokeria ja kanelia, sekä nappaa kylkeen kuppi espressoa!1 kommentti:

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox