6.4.2016

FLATBREAD

IMG_4629

Moikka tyypit! Kävin kirjottelemassa viimeks pääsiäisen aikoihin ja sen jälkeen tuliki pienimuotoinen bläkkäri enkä vaan keksinyt mitään mitä teille tänne kirjoittelisin. Nyt kuitenkin tuli sellanen fiilis, että pakko päästä jotain edes kirjottelemaan ja samalla hoksasin, että mäpä jaan teille tänne mun uuden suosikin reseptin, flatbread. Flatbreadista oottekin varmaan jo kuulleet, mutta tosiaan näitä tuli tehtyä tänään ekaa kertaa ja ne oli melkein yhtä hyviä, kun pitaleivät. Joten kokeilkaa ihmeessä!

IMG_4634

FLATBREAD
n. 10kpl

BREAD

2dl vettä
2tl kuivahiivaa
2rkl oliiviöljyä
1/2tl suolaa
5dl jauhoja

JAUHELIHATÄYTE

1 pkt naudan jauhelihaa
oliiviöljyä pannulle
70g tomattisosetta
2 valkosipulin kynttä
1/2tl mustapippuria
1tl suolaa
2dl vettä

lisäksi:
3 herkkusientä
turkkilaista jogurttia
tuoretta persiljaa


TEE NÄIN

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja suola, sekä öljy. Laita jauhot sekaan ja taikina muuttuu siinä vaiheessa taikinapalloksi. Lisää jauhoja jos taikina tarttuu käteen tai vastaavasti vähennä määrää jos taikina ei vedä enempää. Laita kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan.

2. Paista jauheliha. Lisää valkosipulit, tomaattisose, vesi ja mausteet. Anna kiehua niin kauan, että suurin osa vedestä on haihtunut.

3. Paista herkkusienet öljyssä. 

4. Ota taikina kohoamasta ja leikkaa se 10 pieneen osaan. Pyörittele palloiksi ja kaulitse ne kaulimella ohuiksi levyiksi. Paista pannulla/grillaa ne öljytyllä pannulla 2min per puoli. 

5. Kokoa leivät: ekana leipä, sitten turkkilainen jogu, jauheliha, herkkusienet ja persiljaa!

4 kommenttia:

  1. heippa! mitä jauhoja käytit ? mitkä vois mahollisesti sopia? :) ihanaa kevättä sulle!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sunnuntain vehnäjauhoja! Kiitos samoin :-)

      Poista
  2. Mää aina katson sun tekemiä herkkuja vesi kielellä,haha! Taitava olet! Voisitko joskus tehdä jotakin gluteenittomia leivonnaisia? Olisi mukavaa saada inspiraatiota mun todella yksitoikkoisiin leipomisiin.

    Oikein ihanaa kevättä sinulle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pitää laittaa korvan taakse tuo gluteeniton juttu, koska niitä en oo kauheasti harrastanu. Yleensä leivon täytekakut gluteenittomana ihan vaan paremman pohjan vuoksi. Kiitos samoin, ihanaa kevättä sullekin :-)

      Poista

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox