19.7.2015

BAGELIT



Noniin ja taas kehiin jos jonkinmoista reseptiä. Me ollaan Erikan kanssa kokeiltu bageleita monta kertaa ja myönnetään, että ollaan epäonnistuttu ainakin kolme kertaa. Ne on ennemmin olleet ruman näköisiä, raakoja ja syömäkelvottomia, joten ne on lentänyt tarjoiluvadin sijaan roskapöntön uumeniin. Tällä kertaa otettiin itteämme niskasta kiinni ja kokeiltiin vielä kerran näiden tekoa, joka osottautui onnistuneeksi. Maku oli todella hyvä ainakin kylmäsavulohitäytteen kanssa, mutta vaihtoehtoja täytteeksi on miljoonia. Näiden väliin sopii varmaan myös makea täyte, esimerkiksi ihan perus kermavaahto ja tuoreet mansikat.

BAGELIT:

UUNI 225 ASTETTA

TARVITSET:

5 dl vettä
50g hiivaa tasi 1 ps kuivahiivaa

2 1/2tl suolaa
2 tl sokeria

4 rkl öljyä
n. 10dl jauhoa

Lämmitä vesi ja lisää siihen suola, sokeri, öljy ja hieman jauhoja. Lisää joukkoon kuivahiiva ja loput jauhot. Taikinan täytyy olla pehmeää eikä liian jauhoista. Laita taikina kohoamaan 5-20min. Mää pidin sitä ainakin 20 minuuttia kohoamassa.

KEITÄ:

3 litraa vettä
3 rkl siirappia
3rkl suolaa

Sekoita veteen siirappi ja suola. Laita kattila kiehumaan ja anna sen poreilla.

MUOTOILE:

Ota kohonnut taikina ja tee niistä mieluisen muotoisia rinkuloita. Anna niiden kohota n. 5 minuuttia ennen keittämistä.

Laita taikinarinkulat kiehuvaan siirappiveteen ja anna niiden kiehua siellä 2 minuuttia. Nosta reikäkauhalla rinkulat valumaan esimerkiksi talouspaperin päälle ja siirrä siitä pellille. 

PAISTA:

1 kananmunavalkuainen
siemeniä

Voitele keitetyt rinkulat kananmunanvalkuaisella ja laita päälle mielen maun mukaisia siemeniä. Siemenet eivät ole pakollisia. Itse käytin seesaminsiemeniä.

Laita bagelit uuniin ja paista niitä n. 20min uunin keskitasolla, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja pohja on ruskettunut. Anna jäähtyä ja täytä miele maun mukaisilla täytteillä.






2 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän ihana blogi sulla♥ Ihanan tarkkoja ja muutenkin hyviä kuvia täynnä. Myös tää yksinkertainen ulkoasu iskee muhun. Jään seurailemaan! :-)

    http://lemondeselonleni.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :-) ja tervetuloa seurailemaan !

      Poista

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox