15.9.2013

SUNNUNTAIN ILTAPALAVINKKI

Tässä illalla mulla alko haluttaan Quice Lorrainea, eli ranskalaista kinkkujuusto-piirakkaa. Tein tätä piirakkaa ensimmäistä kertaa joskus kolmisen viikkoa sitten, niinkun instagramissa varmaan huomattiin. Ajattelin jakaa tämän reseptin teille täällä, sillä tästä tuli heti ensimmäisellä kerralla mun lemppari iltapala, eikä tämä vie tunteroista pidempää. Äärettömän helppo ja hyvä ohje!
Alussahan tietenkin laitat uunin päälle, 200 astetta riittänee tällä kertaa. Seuraavana voitelet vuoan valmiiksi, esimerkiksi nestemäisellä floralla sekä esimerkiksi korppujauhotat sen.
Seuraavassa vaiheessa otat 150g margariinia/voita, 4dl jauhoja sekä vettä 2rkl. Sekoitat ne omin kätösin keskenään muruseokseksi ja levität vuokaan.
Sitten viipaloit saunapalvikinkun kuutioiksi (joku puolipakettia tai päälle riittäneen), levität juustoraasteet päälle (ihan mielenmaun mukaan). Myös tähän piirakkaan voi laittaa sipulia, jonka unohdin tälläkertaa. Suosittelen laittamaan sen yhden sipulin, se tuo siihen oman tosi hyvän maun.
Seuraavana on piirakan pääasian aika, sillä seos, johon tarvitset 3 kananmunaa, purkin kermaviiliä, päälle 1dl ruokakermaa, timjamia jonkun 2-3rkl, mustapippuria sekä suolaa jonkun verran. Sekoita soossi keskenään ja kaada se kinkun ja juuston päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Jos pinta tummuu liian nopeasti, laita vaikka leivinpaperi piirakan päälle, ettei se pala. Mulle riitti tuo 30 minuuttia tosi hyvin.
Kun kello pärähtää ja piirakka on valmis, anna sen jäähtyä hetken aikaa ennenkun syöt. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa! Kannattaa kokeilla esimerkiksi ihan iltapalaksi tai vaikka johonkin juhlalliseen tilaisuuteen! Mitä muuten tykkäsitte tämmösestä reseptipostauksesta, useammin vai ei?

10 kommenttia:

  1. oii namii hyvännäköstä! pakko testailla joku ilta:) kiitti paljon vinkistä! tällasii postauksii lisää:)

    VastaaPoista
  2. Näyttää hyvältä, mutta vaihtuvat kuvat saivat pään kipeäksi :D

    VastaaPoista
  3. Joo lisää tämmösiä! :) Millon se kysymyspostaus oikeen tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti saan tehtyä sen tällä viikolla.. :-/

      Poista
  4. Ihanan näköistä :) mitä jauhoja käytit ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin ihan perus vehnäjauhoja! Voi siinä käyttää muitakin! :-)

      Poista
  5. Todella ihana postaus :) enemmän tämmöisiä. :)

    VastaaPoista

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox