7.7.2016

PRAHAN PARHAAT RAVINTOLAT

Nyt tulee paljon ruokakuvia ja suositteluja, eli jos on nälkä niin tämän jälkeen varmaan vielä enemmän! Prahassa annokset on perinteisesti tosi suuria ja myöskin halpoja. Ruoka on melko lihapitoista niinkuin kuvista saattaa huomata, mutta monissa ravintoloissa oli myös vegaaneille omia annoksia ja kaduilla näkyi olevan myös monia kyseisiä ravintoloita. Prahassa on halvempaa syödä lounasaikaan sillä kuuleman mukaan lounas on heille päivän "pääruoka". Me syötiin halvimmillaan 22 eurolla, joka sisälsi 4 pitsaa ja 5 kaljatuoppia lounasaikaan. Enemmän meillä tuli syötyä illalla, jolloin on vähän kalliimmat hinnat. Suosittelen ehdottomasti etsimään ravintolat muualta, kuin turistipaikkojen keskuudesta, sillä syrjemmästä tulet löytämään todella paljon parempaa ruokaa halvemmalla!

Mie halusin reissun aikana maistaa ehdottomasti perinteistä tsekkiläistä safkaa. Tässä alla esittelen oikeastaan kaikki ravintolat (ja pari kahvilaakin), missä me käytiin ja vähän niiden hintatasoa. Kyseiset ravintolat oli melko lähellä meidän hotellia eikä tosiaankaan mitään kalliita mestoja. Yritin laittaa kyseisten ravintoloiden ruokia suositusten yläpuolelle, mutta joistain paikoista unohdin ottaa kuvan joten niitä korvaa muiden ravintoloiden kuvat. 

28057006661_7bc1721594_o

KARAVELLA, Michalská 438/15

Karavellassa käytiin toisena iltana syömässä, koska kyseinen paikka löytyi melkein nurkan takaa ja toinen ravintoloista mihin piti mennä, oli täynnä. Me syötiin kyseisessä mestassa annokset jotka oli tarkoitettu kahdelle ja annoksesta löytyi kolmea erilaista lihaa (kanaa, ankkaa ja ribsejä), sekä lautanen jossa oli perinteisiä dumlingseja ja hapankaalta/punakaalta. Lista oli myös monipuolinen josta löytyi myös muita vaihtoehtoja. Hinta annokselle tuli per naama n. 10 euroa muistaakseni juomineen.

27519750884_dabcb2b92c_o

BlatniceMichalská 511/6

Blatnice oli täynnä sinä iltana, kun eka yritimme sisään. Seuraavana päivänä, eli juhannusaattona juhlittiin kyseisessä ravintolassa syöden kunnolla mahamme täyteen. Ruoka oli todella hyvää. Isoveli söi perinteisiä ribsejä ja otti lisukkeeksi lohkoperunat ja minä söin annoksen, missä oli kolmea erilaista lihaa (lammasta, jänistä ja ankkaa) ja lisukkeena perunoita sekä hapankaalta. Kyseinen ravintola oli reissumme kallein, vaikka annokset olivatkin n. 8-10 euroa per naama. Käytiin myös juomassa monesti kyseisen ravintolan terassilla parit viinilasilliset ja kaljatuopit, joille tuli hintaa yhteensä n. 8-9 euroa.

27519753054_9c14bd8d40_o

U tří zlatých lvů, Uhelný trh 420/1


Tässä ravintolassa et todellakaan lähe nälkäsenä. Mie hullu otin kyseisen kuvassa näkyvän annoksen ja olin kuolla, kun söin sitä. Annokset oli tosi hyviä ja söin myös kyseisessä ravintolassa elämäni parhaimmat kanansiivet. Annokset oli todella halpoja sillä kyseinen annos maksoi n. 10 euroa (?) ja todella hyviä. Palvelu oli ripeää ja myös ystävällistä. Kävimme myös kyseisessä ravintolassa toisen kerran viimeisenä päivänä, koska meillä oli lento illalla Suomeen ja halusimme, että selviäisimme yhdellä annoksella mahd. pitkälle iltaa. :-D


27854264850_df114e520a_o

Krčma U sedmi Švábů, Jánský vršek 241/14


(Kuvassa näkyvä annos on Blatnice ravintolasta)

Unohdin ottaa kyseisen paikan ruuasta kuvan. Ravintola oli joen toisella puolella kuninkaanlinnan ja hienon vituksen katedraalin lähettyvillä oleva pubi/ravintola. Ravintola oli sisustettu vanhanaikaiseen tyyliin sijoittuen todella kauas jollekin vuosisadalle. Kyseisestä ravintolasta saimme myös reissumme halvimmat kaljatuopit. Vierailimme aluksi kyseisessä ravintolassa vaan viilentymässä kuuman päivän jälkeen, mutta selaillessa heidän ruokalistaa mielenkiinto heräsi erilaisten vaihtoehtojen rinnalta. Kyseisestä ravintolasta varmaan sai juuri sitä todellista ja perinteistä tsekkiläistä ruokaa. Minä itse maistoin ensimmäistä kertaa peuraa ja isoveljeni villisikaa. Hinnat eivät päätä huimanneet, sillä nämä vähän "erikoisemmat" annokset maksoivat n. 10-12 euroa ja muut 8-10 euroa. Tuoppi kaljaa oli luultavasti alle euron. Suosittelen ehdottomasti vierailemaan!

28056854281_ec2d9f16e4_o

Blatnička Slovácká VíchaMichalská 511/6,110 00

Kyseinen ravintola oli nopea päähän pistos pitkän päivän jälkeen. Ravintolassa oli ihana ulkoterassi. Ruoka ravintolassa oli todella hyvää, eikä mitään moitittavaa löytynyt. Minä söin ravintolassa vegaanisen sienirisoton, joka oli todella hyvää. Annokset oli kasattu nätiksi ja tykkäsin kyseisestä ravintolasta todella paljon. En tiedä, onko kyseisellä ravintolalla jotain kytköksiä jo mainitsemaani Blatnice ravintolaan, koska nimet ovat melko samanlaiset. Hinta samaa tasoa muiden ravintoloiden kanssa.

27854130380_36fd04a6a3_o


(Kuva otettu  U tří zlatých lvů ravintolasta)

La Piccola Perla‬, Perlová 412/1

Täällä käytiin syömässä yks ilta hemmetin hyvät pitsat. Kyseinen ravintola on todella suosittu, joten me varattiin varalta pöytä ja onneksi varattiinkin, sillä ravintola oli siihen aikaan ihan täynnä. Tämän ravintolan henkilökuntaa ei kannata säikähtää, sillä he ovat kyllä sen verran elämästä nauttivia miehiä, että jotakin se voi myös saattaa ärsyttää. Meidän hotellihuone oli juuri kyseisen ravintolan yläpuolella, joten saimme kuunnella italialaisten miesten lauluja ja muita ääniä pitkälle yöhön, mutta se ei onneksi meitä niin paljoa haitannut. Tässä ravintolassa syötiin todella halvalla sen laatuun ja tasoon nähden, sillä pitsat maksoivat n. 5-8 euroa ja viinilasi kylkeen parisen euroa. Jos haluatte hyvää pitsaa niin suuntaa nokka kohti tätä ravintolaa!


Ja sitten pari kahvilaa! Meille ei kauheasti kahvi kuumina päivinä maistunut, joten näitä ei kertynyt montaa. Tässä kuitenkin pari kokeilemisen arvoista mestaa!

28031830842_0a9b04ff7a_o

Choco Café U Červené židle, Liliová 250/4

Mie suorastaan ylistän kahviloita, joiden sisustukseen on jaksettu panostaa kunnolla. Kyseinen kahvila löytyi sattumalta ja onneksi poikettiin. Join tässä kahvilassa elämäni parhaimman suklaakahvin ja harmittaa, ettei tullut käytyä toista kertaa. Tästä kahvilasta saa myös ostettua mukaan suklaata ja kahvin seuraksi myös tiskit notkuivat ihanan näköisiä herkkuja, kuten kakkuja ja macaronsseja.

Café Platýz, Národní 416/37

Tämä kahvila oli myös sisustettu todella ihanasti. Tästä kahvilasta löytyi monia erilaisia erikoiskahveja, kuten baileyskahvia ja vanilijafrappucinoa. 

Staročeská pekárna, Perlová 8


Tämä kahvila/leipomo löytyi meidän hotellia vastapäätä ja myönnän, että vierailin kyseisessä paikassa todella monta kertaa. Kyseisestä paikasta sai niin voileipiä, kakkupaloja, kahvia, croisantteja ja smoothieita ihan pilkkahintaan verrattuna Suomen tasoon. Täytetty croisantti tai sämpylä maksoi n. 1€-1,20€ ja smoothie jos muistan oikein n. 1,50€-2,00€ Kakkupalat maksoivat saman verran kuin sämpylät. Jos vierailet lähistöllä ja sulla vähän hiukoo, niin käy hakemassa ehottomasti täältä välipala!

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä, nää tulee tarpeeseen! Parin viikon päästä meen käymään Prahassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Praha on kyllä ihana kaupunki ja todella helppo sellainen! Varo taskuvarkaita :-)

      Poista

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox