24.11.2013

MACARON

044
057
046
Moikka! Lupailin teille postausta ihanista ranskalaisista pikkuleivistä Macaronsseista. Mää tein näitä toista kertaa ikinä tänään. Eka kerta oli ihan tuskaa, sillä mun taikinasta tuli liian löysähköä joten se levisi pellille. En saanut kun yhden macaronssin niistä joissa oli tämä pieni pitsijalka. Noh luovutin niiden kanssa ja lensihän ne suoraan sanottuna roskiin. Siinä vaiheessa ne vaikutti ihan peeltä, joten päätin etten kokeile enään pitkään aikaan.
Noh kuukausi kaks siitä vierähti, kun ne viimeks tein. Tänään katsoessa Koko Suomi leipoo-ohjelmaa uusintana lopussa vilahti jotain macaroneista, joten kiinnostus heräsi. Halusin kokeilla heti uudelleen, koska näin ne kikat miten ne voisikin ehkä onnistua. Noh aloin töihin ja onnistuin aika hyvin. Tsiisus mikä fiilis, ne oikeasti onnistu multa eikä menny peeksi. Harmi että toi pitsijalka on vähän suurehko, mutta harjoitus tekee mestarin! Teen näitä varmaan kokoajan tästä lähtien :-D
Koska en tylsästi vaan halua kirjotella näistä, päätin jakaa teille sen reseptin millä mä sain ne onnistumaan. Muista että tähän tarvii vaakaa, sillä minä en ainakaan ole löytänyt ohjetta mistään desimittoina. Resepti millä onnistuin on lainattu täältä.
Kerää kaikki tarvittava pöydälle, eli kananmunien valkuaisia (100g), mantelijauhoa (110g) , tomusokeria (200g), hieno sokeria (25g) sekä jotain väriainetta maun mukaan (esimerkiksi pastaväri). Nestemäinen väriaine voi muuttaa taikinan koostumusta, joten päätä itse käytätkö sitä.
Aloita ensimmäisenä sekoittamalla mantelijauhot ja tomusokeri yhteen todella hyvin. Käytä vaikka sähkövatkainta siihen, sillä niiden täytyy oikeasti olla kunnolla sekaisin. Seuraavaksi vaahdotat valkuaiset ja lisäämällä sekaan vähitellen hienon sokerin. Muista vatkata vaahto kunnolla vaahdoksi! Lisää vaahtoon väriaine ja siivilän läpi jauheseos kolmessa eri erässä välillä sekoittaen.
Pursota pellille n. halkaisijaltaan 2cm olevia pyöreitä ympyröitä. Anna niiden levätä vähintään puoli tuntia. Paista niitä 150 asteessä noin 15 minuuttia, kunnes pohja irtoaa leivinpaperista kunnolla.
Täytä jäähtyneet macaronit esimerkiksi lemon/limecurdilla. Myöskin netistä löytyy erilaisia täytteitä (esimerkiksi täältätäältä). Mää en ollut varautunut ollenkaan näiden onnistumiseen joten mulla oli vain lemoncurdia välissä ja hyvältä ne maistui siltikin.
Toivottavasti tekin onnistutte, mutta älkää lannistuko jos ekalla kerralla ei onnistu!

16 kommenttia:

  1. Äää, mäki rakastan macaronssin tekoo ja niiden herkutteluu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aijjaa! Tänään teinkin jo ruskeita ja huomenna taidan tehdä sinisiä :-D Nää on vaan tajuttoman hyviä ja ihania tehdä!

      Poista
  2. tee sinisiä ja laita kuvaa!! -Erika A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen tällä viikolla, kunhan saan väriainetta! :-D Laitan kuvan!

      Poista
  3. Onko jtn kikkoua miten ne sais onnistuu? Kokeilin kerran ja meni roskii koko höskä :( oon kuullu esim. että jos kopauttaa sitä peltiä pöytään ennen ko pistää uunii nii ne kuulemma onnistuu paremmin ? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa koklata tota et kerran kopautat peltiä pöytään. Sillon puhkeaa ilmakuplat. Toinen jutska on se että ei kannata vatkata liikaa eli kandee koklaa pikku löntti laittaa pöyälle ja jos se pysyy kasassa nii vatkaat kerran ja sit pursotat.

      Poista
    2. Ja siis sekoita aineet nuolijalla yhteen eli älä käytä sähkövatkainta siihen!

      Poista
  4. okei kiitti! pitääpä kokeilla :) ne on niin hyviä onnistuessaan!! :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja toivottavasti onnistut! :-)

      Poista
  5. Hei!!! Miten saat lukijat noin ettei sitä lukijamäärää näy? :) Kiitti etukäteen jo jos vastaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laittaa sen tekstin siit kohdasta valkoseksi:DDDDD en ymmärrä mitä järkeä siinä on

      Poista
    2. Mää oon laittanu sen vahingossa valkoseksi enkä uskalla muokata mitään värejä :-D Kannattaa kokeilla asetuksista.

      Poista
  6. Mitä mantelijauhoa käytit merkki?

    VastaaPoista
  7. Kannattaa koittaa täytteeksi 100g sulatettua suklaata(mikrossa miedolla lämmöllä) ja siihen sekoittaa 100g ranskankermaa TÄYDELLISTÄ

    VastaaPoista

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox