8.5.2017

KÖÖPENHAMINA

IMG_0991 IMG_0982 IMG_1123 IMG_1021 IMG_1233 IMG_1010 IMG_1318 IMG_1057

Moikka moi! Meikäläinen käväsi reissussa tuossa kuukausi sitten, mutta tässä kuukaudessa ehti tapahtua niin paljon, että aikaa vaan postaamiselle ei yksinkertaisesti ollut. Köpiksestä postaaminen on ollut melkein joka päivä mielessä ja tänään pääsin sen vihdoin toteuttamaan. Mukaan mahtui viime kuussa niin iloisia kuin surullisia asioita. Menetin rakkaan läheisen loppukuusta, joka on vienyt ajatuksia jonkin aikaa muualle.

Mutta nyt sinne Tanskaan ja tarkemmin Kööpenhaminaan! Kööpenhamina oli kerrassaan ihana kaupunki, vaikka hintataso oli todellakin sen mukainen mitä oli varoiteltu. Me käveltiin paljon, ihailtiin paljon ja nautittiin kirjoitusten jälkeen vaan ja ainoastaan lomasta. Me oltiin reissussa viitisen päivää ja ehittiin kyllä kiertää koko kaupunki siinä ajassa todella hyvin. Yövyttiin Copenhagen Star hotellissa, joka osottautui todella hyväksi hotelliksi sijainnin ja pienen aamupalan perusteella, plussana ranskalainen parveke ja ylin kerros. Aina tietenkin jää paljon nähtävää myös toiselle reissulle, mutta tällä kertaa meillä ei tarkoituksena ollutkaan tutkia kaiken maailman turistinähtävyyksiä vaan ennemmin kierrellä ja kaarrella. Toki samalla tuli nähtyä juuri niitä kyseisiä turistinähtävyyksiä, kuten sydämiä sulattava Nyhavn ja pieni merenneito. 

Tanska tuntui suomalaiselle ihan kun olisi ollut kotona. Kaikki asiat tuntui olevan kyseisessä kaupungissa tosi hyvin! Ihmiset oli todella ystävällisiä. Christianiassa tuoksui enemmän kuin olisi uskonut laittomuuksille, mutta siellä vallitsi myös rento ilmapiiri. Suosittelen käymään, vaikka se näyttääkin ehkä pelottavalta paikalta. Tanskaa ja kööpenhaminaa suosittelen kyllä lyhyillekin lomakohteille, mutta lompakkoon kannattaa varata vähän enemmän rahaa kuin ehkä uskookaan. Shoppailla siellä ei hirveästi kannata, koska hinnat on korkeita verrattuna meidän kauppojen hintatasoon. Tykkäsin kuitenkin kyseisestä kaupungista todella paljon. Lähtisin toistekin :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox