7.2.2015

TÄMÄNHETKINEN LEMPISAFKA

IMG_4877 IMG_4883IMG_4888

En oo koskaan välittänyt erityisemmin tai edes pitänyt possunlihasta, mutta yhtenä päivänä siihen tuli muutos. Sain tehtäväkseni ''luoda'' ruoan possun etuselästä ja siinähän sitä haastetta oli kerrakseen. Toki tykkään kinkusta jouluna ja tietyistä possunlihasta tehtävistä ruuista, mutta tämä meni mulla ehdottomasti kärkeen. Voisin väittää, että ne jotka eivät eritysemmin tykkää possusta ja maistavat tätä, muuttavat käsityksensä kokonaan. Ihan huippusafkaa ja todella halvalla. Ja mikä onkaan parempaa, kun possun etuselästä tehty ''pulledpork'' ja siihen kylkeen roimasti salaattia tai kasviksia. Todella täyttävää ja yhdestä palasta riittää viidelle tai jopa kuudelle henkilölle. Halusin jakaa ohjeen tännekin, sillä etuselälle ei todellakaan löydy paljoa ohjeita. Käytän tätä lihaa myös pitaleipien, sekä kotitekoisten subileipien väliin todella useasti.

Tarvitset:

Possun etuselkää n. 1kg
Suolaa n. 2rkl per puoli
Sokeria n. 2rkl per puoli
Oliiviöljyä
Paistovuoan
Foliota
Aikaa vähintään n. 4tuntia
Lisäksi salaattia, kasviksia, pitaleipää, patonkia..

Valele vuoka, sekä possu öljyllä kummaltakin puolelta. Sirottele kummallekin puolelle n. 1,5-2rkl suolaa sekä sokeria. Hiero se possunlihan pintaan. Laita liha vuokaan ja folio tiukasti päälle. Pistele folioon reikiä ja laita 120 asteiseen uuniin n. 3-4 tunniksi. Liha paranee entisestään, mitä pidempää se on uunissa miedolla lämmöllä. 2 tuntia paistamiseen ei riitä, eikä edes 3 tuntia. Tää on siitä mahtava juttu, ku voit lähteä vaikka salille tai lenkille sillä välin, kun liha on uunissa. Kotona oottaa valmis ruoka ja keität vaan kylkeen kasviksia tai teet salaattia. Kun otat lihan uunissa revi se suikaleiksi ja ota luut pois. Valuta nesteet lihojen joukkoon ja käy kimppuun. 

Mahtavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. voi vitsi kun näyttää hyvältä! ♥ :P mäkään en ole mikään possun ystävä, mutta tuo näyttää kyllä oikein herkulliselta, oi nam!

    VastaaPoista

Laitathan asiallisia kommentteja. Kritiikki ja muut huomioon otettavat kommentit luetaan ja mahdollisesti julkaistaan, mutta pidetään kuitenkin kommenttiosio tyhjänä turhista asiattomista kommenteista. Kiitos! :-)

Searchbox